Jag är på Åland och guidar Viktor och hans kompisar på gäddfiske och öringfiske i dagarna fyra och fisket har än så länge varit bra. På två guider, jag och Ingmar ”Pingo” Eriksson, sex fiskare och två dagar har killarna landat 62 gäddor med topp på 104cm. Fisken på bilden var lite mindre men så vackert tecknad, så den fick agera gårdagens modell. Sebíle Onduspoon och Falkfish Spöket Wobbler i naturliga färger har ännu en gång dominerat gäddfisket ombord på min båt. Idag och i morgon blir det havsöring. Väl mött! 

Gäddor i kallras

oktober 16, 2016 | Leave a Comment

Trots det rådande kallraset med isande vindar landade Alexander och hans kompisar elva pigga ytterskärgårdsgäddor idag. Draget som dominerade i båten var Falkfish Spöket wobbler i naturliga färger, såsom ofta på min båt när vi fiskar höstgädda i klart vatten. Bra jobbat killar och tack för en trevlig dag! 

Efter ett par tröga guidedagar rent fiskemässigt på min båt landade vi äntligen en fin havsöring i båten idag. Härligt! Fisken, som vägde drygt två kilo och tog på en Silakka i favoritfärgen pearl/blå/orange, var fenklippt/odlad och fick åka med hem för att bli lördagsmiddag. Ytterligare fem, sex mindre fiskar hängde efter och tittade på dragen idag, dock utan att bita. Och nya ekipaget från Alukin och Suzuki går som på räls. Grymt bra i sjön och fantastiskt bra att fiska ifrån. Väl mött!

Häng med mig på havsöringsfiske på Gotland 2-4 maj 2017

oktober 5, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Häng med mig på havsöringsfiske på Gotland 2-4 maj 2017

Följ med i fotspåren från mina inspelningar av fiske-tv för TV4-Gruppen när vi filmade havsöringsfiske på Gotland, där man inte planterar havsöring i sina bäckar, utan istället koncentrerar sig på att hålla vattnen i ordning för naturlig reproduktion, vilket har lett till en ovanligt stor stam av extremt frisk, stark och snabbväxande havsöring, vilket i sin tur har lett till Sveriges i särklass bästa kustfiske efter storvuxen och vild havsöring. På åtta gäster och tre dagars fiske brukar vi totalt kunna landa tio till 30 öringar i storlekar mellan ett och fem, sex kilo. Du kan läsa mer om 2017 års resa här.

Abborrtider

september 28, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Abborrtider

Nu hugger abborren för fullt och bonusgäddorna låter sig inte heller hamna i skuggan. Jag har dessutom sprillans kanongrejer för abborre på båten – Penn Fierce från Abu och Sportex Black Arrow från El-Ge. Riktigt sköna set att ta höstabborren på. Jag finns som alltid på johan@johan-broman.se eller på 070-368 52 66 där du kan boka en guidad fisketur eller fråga om du undrar över något. Väl mött!

Dags för årets trevligaste tävling!

september 23, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Dags för årets trevligaste tävling!

Den 8/10 går årets trevligaste tävling av stapeln – Sandhamnsöringen 2016 – tävlingen där hela startavgiften går oavkortat till utsättning av havsöring i Stockholms skärgård och där många av deltagarna stannar kvar ute på Sandhamn efter tävlingen och festar natten lång. Välkomna!

Välj rätt försäkringsbolag för båten och guidningarna!

september 21, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Välj rätt försäkringsbolag för båten och guidningarna!

För ett par veckor sedan hade jag påhälsning hemma på infarten, då det stals en elmotor, en gps plotter/ekolod och en del fiskegrejer från min trailerbåt. Förbaskad och en smula dämpad gjorde jag en polisanmälan och kontaktade sedan mitt försäkringsbolag, Svedea, och aldrig hade jag kunnat ana den fantastiska hjälp dom sedan gav mig. Dom har stöttat mig fullt ut så att jag har kunnat köpa tillbaka likadana grejer som stals. Deras rakt igenom otroligt trevliga bemötande och deras ovanligt snabba handläggning har gjort att jag nu är på banan 100% igen med trailerbåten. Tusen tack Svedea!! Och tack även Comstedt (som har Humminbird och MinnKota etc i Sverige) för ert alltid lika betydelsefulla stöd!!

Stöld!!! Sprid gärna!!! Hittelön!!!

september 8, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Stöld!!! Sprid gärna!!! Hittelön!!!

Stöld!!! Sprid gärna!!! Hittelön!!!
Tidig morgon mellan tisdagen den 6e sep och onsdagen den 7e sep, efter att jag hade gjort i ordning min Starweld för onsdagens fiske och gått och lagt mig några timmar innan det var dags att åka, har båtens elmotor, en gps/ekolod/plotter samt en rad fiskeutrustningar stulits från båten, bla ett flugset som var mig extra kärt. Båten stod alltså på min uppfart hemma hos mig där jag bor, elmotorn var låst till båten med hänglås på båtens för och gps’n och fiskeseten var inlåsta i en låsbar lucka inne båten. Dessutom satt kapellet på över alltihop. Och jag var bara borta från båten mellan 03:30 och 09:00, då jag alltså sov.
Om någon stöter på misstänkt stöldgods som passar med bilderna, så hör av er till mig på 070-368 52 66!!
Nu utökar jag hemlarmet, minerar tomten och laddar hagelbrakaren och stackars den jävel som försöker stjäla mina grejer igen!!

Nu har abborrfisket kommit igång!!

augusti 18, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Nu har abborrfisket kommit igång!!

Nu har abborrfisket äntligen kommit igång ordentligt här hemma i skärgården. Härom dagen landade mina fyra gäster ett fyrtiotal fina abborrar plus elva gäddor på fem timmar, så det är bara att passa på att boka en tur nu! Om det är med kompisarna, dom anställda eller kanske med kunderna spelar ingen roll, höstens abborrfiske är alltid lika uppskattat av alla. Alla får fisk och dagarna är alltid fulla av glada miner!

Den bästa båt jag någonsin har kört i den här storleksklassen

juli 18, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Den bästa båt jag någonsin har kört i den här storleksklassen

Min nya skuta, en sprillans ny Alukin 750 Pro Fishing vid namn Aquila med en 250hk fyrtakts Suzuki på, har nu genomgått sitt första elddop…hårdkörning i startsvallet efter ett hundratal muskelbåtar i samband med förra helgens Powerboat Weekend i Stockholms skärgård…och ekipaget lät verkligen inte skämmas för sig utan gick bättre i sjön än någon annan båt som jag någonsin har kört i den här storleksklassen. Det känns fantastiskt bra och jag ser verkligen fram emot stundande tv-inspelningar och höstens kommande guidningar! Du kan läsa mer om Alukins båtar här och mer om Suzukis utombordare här. Ekipaget är dessutom fullutrustat med elektronik såsom gps’er/ekolod, radar och autopilot från Humminbird och elmotor och Talon snabbankringssystem från MinnKota. Du kan läsa mer om all sådan utrustning hos den svenska distributören Comstedts. Väl mött!

Sista avsnittet av årets ”Fiskedestination”

juli 9, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Sista avsnittet av årets ”Fiskedestination”

Kl 12:00 imorgon, söndagen den 10e juli sänds det 10e och sista avsnittet i årets säsong av ”Fiskedestination” på TV12, med en rad repriser på TV4 Sport för att sedan läggas ut på TV4 Play. Denna gång befinner jag mig i Thailand med min kompis Heavy, där vi testar djungelfiske efter Giant Snakehead och havsfiske efter små Tunas. Väl mött och tack alla som har följt oss även denna säsong!

Nya drömbåten nu hämtad!!

juli 7, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Nya drömbåten nu hämtad!!

Ja, min nya drömskuta är nu äntligen hämtad!! Ekipaget är en svenskbyggd Alukin Pro Fishing 750 med en 250hk Suzuki på. Båten är extremt välbyggd och osänkbar och har extra allt, såsom mittpulpet med t-topp och arbetsbelysning, dubbla Humminbird Onix 10″ och 8″ skärmar (GPS och ekolod etc) och Humminbird radar och autopilot, fast VHF, Fusion stereo, en 112lb MinnKota Ulterra Riptide elmotor och ett 12′ Talon elektronisk ankringssystem, förhöjt kastdäck i fören med massor av förvaring under samt syresatt betessump, pumpstyrd däckspolningsslang  och landström mm mm. Allt rullar på en tvåtons supertrailer från Båt&Trailer med elwinsch från Warn. Det blir inte bättre:-) Alukinen kommer att användas både i framtida tv- och filmproduktioner och i samband med mina fortsatta fiskeguidningar i bla Stockholms skärgård. Parallellt kommer jag även att fortsätta använda min Starweld 1600 SC Pro i mindre och/eller mer skyddade vattendrag. Väl mött!

Stora firrar i morgondagens ”Fiskedestination” kl 12:00 på TV12

juli 2, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Stora firrar i morgondagens ”Fiskedestination” kl 12:00 på TV12

Morgondagens avsnitt av ”Fiskedestination” bjuder på ett avslut på Västindiska Aruba för att sedan ta oss vidare till Thailand, där vi testar Arapaimafiske i Exotic Lake strax norr om Phuket. Stora fiskar och glada skratt garanteras! Alltså…”Fiskedestination” kl 12:00 söndagen den 3e juli på TV12! Väl mött! 

Vårens sista guidning

juni 29, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Vårens sista guidning

Idag körde jag vårsäsongens sista guidning, nu är det bara några dagars jobb kvar med vårens säsong av tv-serien ”Fiskedestination” samt lite administration mm, så blir det förhoppningsvis lite ledigt from nästa vecka. Dagens fiske i supertrevligt sällskap kring mellanskärgårdens pärla Stavsudda gav totalt tio gäddor i båten, vilket får betraktas som helt ok med tanke på det fantastiska vädret vi hade. Så efter en superdag till sjöss tackar jag för mig, för att säkert återkomma inom kort med en och en annan semesterrapport.

Guidat mete på storabborre nu på onsdag?

juni 19, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Guidat mete på storabborre nu på onsdag?

Jag fick just en ombokning av onsdagens guidade fisketur vilket innebär att jag är tillgänglig för guidat mete efter storabborre i Furusunds norra innerskärgård nu på onsdag denna vecka, dvs onsdagen den 22a juni. När vi provade tidigare denna vecka fick vi en rad fina fiskar på över kilot. Så, sista chansen till guidat fiske med mig innan semestern – ring mig på 070-368 52 66 eller maila mig på johan@johan-broman.se vid intresse, så tar vi det därifrån! xxxJohan


  • Nyhetsarkiv

  • Kategorier

  • Admin