Mina fiskekompisar – Joel och Elias

januari 21, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Mina fiskekompisar – Joel och Elias

Så här i vintertid, när jag inte är ute och guidar, filmar eller på annat sätt svingar spö varje dag, tänkte jag passa på att kortfattat presentera mina fiskekompisar, som jag spenderar merparten av min fisketid tillsammans med.

Jag börjar med mina kära söner, Joel (till höger på bilden) och Elias (till vänster på bilden).
Joel är väl inte den flitigaste fiskekompisen jag har, utan föredrar egentligen att vara under vattnet och ett med fiskarna, framför att sätta en krok i käften på dem. Eftersom Joel dock gillar att vara ute på sjön, är han ofta med oss ut på fiskarfänge. På bilden från Bredviksbadet i Trälhavet är Joel 14 år gammal, men är i dag snart 17 och går på Marina Läroverket i Stocksund, där han pluggar Naturvetenskaplig med inriktning på marinbiologi. Joels främsta fiske än så länge är nog en intensiv huggperiod på tonfisk som vi hade utanför Thailands ostkust för några år sedan.
Brorsan Elias är den mer inbitne av de två, och är nästan alltid med mig ut och fiskar de veckor som grabbarna bor här med mig, vilket är varannan vecka. Elias fiskar både med haspel och multiutrustning, jerkar gärna och svingar dessutom mer och mer med flugspöt när det bjuds på tillfälle. På bilden är Elias 12 år gammal, men är nu snart 15, går i åttan på Näsbyparksskolan i Täby och har redan svårslagna personbästa, såsom 15,1kg på gädda, 9kg på Atlantlax och 4,1kg på havsöring.

Fler presentationer av mina fiskekompisar kommer efter hand.


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind