Mina fiskekompisar – Danne

januari 28, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Mina fiskekompisar – Danne

Så här i vintertid, när jag inte är ute och guidar, filmar eller på annat sätt svingar spö varje dag, tänkte jag passa på att kortfattat presentera mina fiskekompisar, som jag spenderar merparten av min fisketid tillsammans med.

Och nu är det dags att presentera Danne, som är en av mina flitigaste fiskebröder. Dels för att vi är kompisar och gillar att fiska tillsammans, dels för att vi ibland gillar att ta en stänkare mellan kasten och dels för att vi delar på båten. Dannes specialitéer är väl egentligen spinnfiske på gädda, havsöring, abborre och gös, men om det bjuds på äventyr med kamratskap och god mat o dryck åker till och med flugspöt fram då och då, och ädlare arter till fjälls eller utomlands ligger då risigt till.
Bland kompisarna är Danne upphovsmannen till det sk Danne-draget, som är det långa drag med spötoppen som Danne med stor framgång alltid gör när han fiskar gädda med Zalt. Ibland är det näst intill knäckande hur effektiv Danne är med den metoden.
När det kommer till flugfiske så är Danne en av få av mina elever som nästan direkt lärde sig kasta riktigt bra. För en del tar det en livstid, och för en del går det på en eftermiddag. Underligt det där, hur stor skillnad det kan vara.

Fler presentationer av mina fiskekompisar kommer efter hand.


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind