Härlig vårdag på isen

mars 3, 2011 | Kommentarer inaktiverade för Härlig vårdag på isen

Idag hade vi en kanonskön dag på isen. Solen sken från en klarblå himmel och gäddorna vaknade till ur sin vintervaka.

Vid lunchtid knallade jag och Elias ned på isen här hemma i viken, för att ta en nypa frisk luft och för att kolla om gäddorna blev lika pigga som vi av vårkänslorna som solen gav idag, med droppande stugtak och sipprande vårvatten på vägarna. Polaren Pär hämtade oss vid strandkanten med sin fyrhjuling och snart var vi ute på platån och igång. Dagen gav solbrända ansikten och två små men välnärda och starka hangäddor på kring två och tre kilo, som båda fick gå tillbaka för att hjälpa till med vårens stundande fortplantning.
Om vädret håller i sig, blir det nog en tur i helgen också. Jag tycker nämligen att den här tiden på året är en höjdare, när man liksom vet vad som komma skall.


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind