Trippel i torsk!

oktober 30, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Trippel i torsk!

Härom veckan hade jag och min kollega Freddan nöjet att få ta ut Olofsson Bil/VW på några timmars havsörings- och torskfiske. Öringen uteblev för oss i min båt men torsken fanns på plats.


På bilden visar Bitte sin torsktrippel tagen på shadjigg och strömmingshäckla. Torsken har ju varit i princip helt slut i den här delen av Östersjön i trettiotalet år men nu är den på väg tillbaka. Så pass att det faktiskt går att få ett tio- femtontal på spö under en eftermiddag. Om man bara vet var man hittar dom. Den torsk vi får än så länge är oftast rätt liten, mellan halvkilot och ett par, tre kilo och all fisk får naturligtvis gå tillbaka, vilket dom klarar av alldeles utmärkt om man bara tar dom på hyfsat grunt vatten, vilket vi alltså gör. Om vi nu bara ger torsken lite andrum från finmaskiga bottentrålare mm, så kommer den dessutom helt säkert att växa på sig fort. Tänk er bara…grynings-UL-fiske på stor torsk under sommartid, kring tångbältena i ytterskärgårdens klara grundvikar…snart är det en verklighet här också, om vi bara denna gång tar hand om torskbeståndet istället för att fiska ut det!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind