Helt för mycket!!!

april 1, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Helt för mycket!!!

Är just hemkommen från årets första havsöringstur med båten uppe i Furusundsleden och händerna skakar fortfarande. Fisket var som väntat trögt men jag och mina grabbar Joel och Elias har just upplevt det mest underliga som vi någonsin har varit med om. När jag fick in dagens enda fisk till båtkanten, en liten öring på kring kilot, så såg jag något stort som vände nere i vattnet snett under öringen. Jag lyfte då snabbt upp fisken i båten då jag trodde att det var en stor säl som var nyfiken. Strax därefter så startar vi båten för att förflytta oss lite och då skriker Elias till…snett från sidan kommer något stort i ytan rätt mot båten…en haj!!! Den stora fisken surfar nästan i ytan ömsom mot och ömsom från båten i några sekunder tills den sakta vänder och försvinner ned i det mörka vattnet. Joel hinner ta denna bild med sin mobil. Helt för mycket!! Jag har just mailat bilden till en professor på Naturhistoriska muséet som snabbt bekräftade vad vi anade, att det handlar om en mindre vithaj som uppenbarligen har förirrat sig hit till Östersjön, vilket tydligen händer ibland. Jo ni…nu får man f_n  i mig passa sig när man vadar här hemma hädanefter!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind