Just hemkommen från fem dagar i Lainio

augusti 29, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Just hemkommen från fem dagar i Lainio

Det är med en skön eftersmak som jag just är hemkommen från fem dagars guidning i Lainioälven. Jag har nog aldrig sett så mycket lax i övre delen av älven som i år och beståndet av riktig storharr består. En fantastiskt plats på jorden. Mina Schweiziska/Italienska gäster hade inte turen med sig, och kanske inte heller helt och hållet den erfarenhet som krävs för att landa de stora Lainiolaxarna som dom krokade. Endast en mindre lax kom på land och återutsattes efter fotografering. De större fiskarna som krokades, bla Marcs storlax som tömde flugrullen i första rusningen, gick alla ut som vinnare ur sin respektive fight. Men skoj var det! På mina lediga stunder när sällskapet vilade gick jag uppströms tältplatsen och duttade med enhandsspöt och harrfisket i älven är fortfarande i världsklass. Jag vet inte hur många harrar över kilot jag landade men jag tog en bild på den största, som var nästan lika lång som mitt underben, när jag satt på min favoritsten strax uppströms Åkes Grop. Tack Lainio, tack Marc med vänner och tack Fabio för utmärkt markservice!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind