Kanonskoj gösfiske

augusti 8, 2018 | Kommentarer inaktiverade för Kanonskoj gösfiske

Idag bjöd Mälaren mig på ett av mina bästa gösfisken någonsin…i antal… Polaren Pär i Viken och Mälarexperten John bjöd med mig på en trollingtur i den hårda eftermiddagsvinden, och vilket fiske vi hade… På drygt fyra timmars fiske landade vi totalt 50-talet gösar, varav nästan alla återutsattes med varsam hand. Några fina matfiskar sparades dock till stekpannan. Gös är gott som sjutton och om beståndet tål det, kan man faktiskt med gott samvete spara en och en annan fisk för att äta den. Dom flesta fiskarna låg mellan 1,5-2kg och tog på wobblers som vi trollade på frivattnet. En del tog strax under ytan och en del tog på de lodade betena nere på 10-15 meters djup. Gemensamt för fiskarna var att varenda en var i fantastiskt god kondition. Kanonskoj! Tack Pär och John!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind