Utrustning

xxx
Utrustningen är av yttersta betydelse när vi fiskar i Stockholms skärgård.
Inte minst med tanke på det tuffa klimatet.


Båt, motor och säkerhetsutrustning ombord: Båten vi åker i Stockholms skärgård är en svenskbyggd, rymlig, komfortabel, extremt sjöduglig och tålig Alukin Pro Fishing 750 med skrov i aluminium med måtten 750x234cm. Motorn är en stark, tyst och bränslesnål Suzuki DF250. Med full tank väger ekipaget kring 1,4 ton, exkl passagerare och packning.

Båten är utrustad med dubbla Humminbird Onix plotters/ekolod, Humminbird radar, Humminbird autopilot, trolling mode, en fast monterad VHF radio, stereo, en fjärrstyrd 112lb MinnKota Riptide elmotor och ett fjärrstyrt Talon elektroniskt ankarsystem samt diverse arbetsbeslyning etc. På båten finns också en extra handburen kompass och GPS, en PLB (Personal Location Beacon – GPS nödsändare) samt vanliga sjökort och manuell navigationsutrustning. Båten har bla ett upphöjt fördäck och gott om förvaringsutrymmen för både mina grejer och er packning.

På en del av mina guidade resor som jag gör själv samt på en del av resorna ”I BROMANS FOTSPÅR” använder jag istället min trailerbåt, en snabb, sjöduglig och stabil Starweld 1600 DC Pro med en Suzuki DF90 på.

Båten är utrustad med Humminbird Helix plotter/ekolod, trolling mode, en handburen VHF radio, stereo, en fjärrstyrd 80lb MinnKota Terrova elmotor samt ett fjärrstyrt Talon elektroniskt ankarsystem etc. På båten finns också en extra handburen kompass och GPS, en PLB (Personal Location Beacon – GPS nödsändare) samt vanliga sjökort och manuell navigationsutrustning. Båten har bla ett upphöjt fördäck och gott om förvaringsutrymmen för både mina grejer och er packning.

Ombord finns vidare omfattande säkerthetsutrustning såsom bla Baltic flytvästar och/eller flytoveraller med god flytkraft och viss värmeisolering, dubbla mobiltelefoner varav en är vattenskyddad, livräddningslina, ABC brandsläckare, första hjälpen kit samt nödraketer och nödbloss.

Fiskeprylar: Naturligtvis spelar även fiskeutrustningen en viktig roll. Ett stort sortiment av drag, tafsar, krokar och tillbehör för olika fiskar och förutsättningar är en självklarhet. Både det senaste och gamla favoriter. Det är dessutom lika självklart att spön, rullar och linor etc är av högsta kvalitet och i toppskick när du kommer ombord. Allt för maximal effektivitet och trivsel. Sedan ett år tillbaka använder jag mycket av svenska Abu’s produkter, såsom tex Penn-, Cardinal- och Ambassadeurrullar, Abu- och Berkleyspön samt Abu och Abu Svartzonker drag mm. jag har även ett par uppsättningar Shimano haspelrullar och tyska Sportex spön samt Savagear spön. Flugfiskeutrustningarna kommer främst från Hardy, Sage och Vision och håller också högsta klass.