Mig själv

x
Johan Broman heter jag, föddes i Stockholm i mitten av
sextiotalet och har sedan dess fiskat det mesta som simmar
med de flesta metoder på otaliga ställen runt vår jord.

Efter färdiga civilekonomstudier vid Stockholms Universitet och ett par år inom reklambranschen gav jag mig för femtontalet år sedan in i sportfiskets värld även rent yrkesmässigt och startade då Eco Weight – Det miljövänliga sänket, lite senare direktimportkedjan Fishit.com, numer Fishit/BE Outdoor, och ännu senare varumärket Bromanodell. Jag har dock numer inget som helst att göra med något av dessa företag.

Sedan försommaren 2009 driver jag istället mitt eget företag i sportfiskebranschen, Johan Broman Tackle & Event AB, i vilket jag främst bedriver guideverksamhet i Sverige och utomlands, kursverksamhet inom spinn- och flugfiske samt en del reseverksamhet.

På senare år har bla svenska och finska sportfiskare sett mig som programledare i tv-serierna ”fiskeDRAG” och ”Fiske – lite djupare” som bla har sänts på TV4 Plus, TV4 Sport och finska Yle.
I skrivande stund producerar jag den nya fiske-rese-serien ”Fiskedestination” för TV4-Gruppens kanaler TV12 och TV4 Sport. Jag är även seriens programledare. ”Fiskedestination” har blivit något av en succe sedan första säsongen sändes under våren och försommaren 2014 och andra säsongen sänds nu under 2015. Och säsong tre spelas in under 2015 för att sändas under 2016.

Jag bor numer ute i Österskär några mil norr om Stockholm, har två fantastiska barn Joel och Elias,  har kontoret hemma och båten i viken nedanför huset, med gäddan och havsöringen strax utanför knuten.