Några av mina personbästa (än så länge)

mars 26, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Några av mina personbästa (än så länge)

Jag får ofta frågan om mitt personbästa på gädda, lax, havsöring etc, så det är väl lika bra att redovisa de av mina aktuella pb på en rad olika arter som jag så här på rak arm har koll på. Jag kan dock tyvärr inte ta med alla olika arter, då det genom åren har blivit en hel del både här hemma i Sverige och utomlands och jag helt enkelt inte kommer ihåg alla.
Notera att bilden på min hitills största fisk nedan är rätt gammal. Numer sätter jag naturligtvis tillbaka i princip all fisk jag fångar, i synnerhet havets giganter såsom Marlin mfl.


Innan du läser vidare så vill jag be dig notera att vikten på den fisk jag genom åren har fångat egentligen aldrig har varit i min fokus. Jag har mer facinerats av olika fiskars beteende, hugg, styrka, snabbhet, uthållighet och utseende/kondition än av själva storleken. Och så är det fortfarande för mig. Det är dessutom rätt sällan som de allra största fiskarna är de som bjuder upp till de fränaste huggen, de extremaste rusningarna, de högsta hoppen och de längsta, tuffaste fighterna. Så, jag uppskattar om du som läser detta inte tar det som ett försök till skryt, vilket det alltså inte är. Det handlar helt enkelt bara om att jag vill svara på frågor som jag ofta får.

Nåväl, till saken..här kommer några av mina gällande pb. De fiskar där det står ”ca” framför vikten i kg, är fiskar som sattes tillbaka efter vägningen och därför inte sällan vägdes under mer eller mindre halvdana förhållanden, vilket gör vikterna mindre precisa.

Gädda – 13,6kg (Westinare)
Abborre – 1,62kg (UL och BROMAN Mickel popper)
Gös – 6,7kg (löja)
Sik – 4,1kg (Mepps)
Havsöring – 3st á 6,4kg (fluga, fluga och Toby)
Lax – 18,2kg (fluga)
Insjööring/stationär öring – 2st á 5,7kg (fluga och Rapala)
Harr – 1,6kg (fluga)
Röding – 4,1kg (fluga)
Brax – 3,6kg (mask)
Ål – 1,7kg (mask)
Regnbåge – 7,2kg (fluga)
Steelhead/förrymd regnbåge – 5,7kg (fluga)
Riktig Steelhead – ca 4kg (fluga)
Näbbgädda – 1,51kg (fluga)
Karp – ca 17kg (boilies)
Torsk – 14,1kg (shadjigg)
Makrill – 1,1kg (häckla)
Sej – 16,5kg (shadjigg)
Hälleflundra – 31,2kg (shadjigg)
Nilabborre – ca 27kg (Rapala)
Mal – 81,0kg (boilies)
Wahoo – ca 22kg (BROMAN Pinoccio)
Barracuda – ca 20kg (BROMAN Judas)
Great Amberjack – ca 20kg (BROMAN Raskenstam popper)
Jack Cravelle – ca 17kg (BROMAN Raskenstam Popper)
GT – ca 21kg (BROMAN Raskenstam popper)
Bonefish – ca 4kg (fluga)
Tarpon – ca 50kg (mete med liten Jack)
Cobia – ca 17kg (mete med liten Jack)
Bonito – ca 12kg (BROMAN Judas)
Cubera Snapper – 21,5kg (Halco)
King Macerel – ca 17kg (mete med liten Jack)
Dorado – ca 15kg (Halco)
Yellowfin Tuna – 21kg (fluga)
Grouper – ca 30kg (mete med liten Jack)
Hammarhaj – ca 180kg (trolling med Tuna)
Sailfish – ca 40kg (bellystrip)
White Marlin – ca 45kg (trolling med conahead)
Striped Marlin – ca 70kg (trolling med conahead)
Black Marlin – 202,8kg (trolling med conahead)

Maten står på spisen, så det får räcka så. Har naturligtvis glömt en massa. Men, men…jag hoppas att jag har fått med några av de vanligaste arterna och att detta således blir svar till er som är nyfikna.

Väl mött,

Johan


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind