Håll ut, kära Island!

april 17, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Håll ut, kära Island!

Nu på måndag var det meningen att jag skulle flyga ner till Italien för en veckas torrflugefiske i Toscanas glasklara öringströmmar. En viss vulkan på Island verkar dock vilja annat.

Flighterna har ställts in runt omkring i Europa och de flesta flygplatser är stängda. Tydligen är askmolnen från vulkanutbrottet på Island farlig för jetplanens motorer, vilket gör att inga flighter körs så länge risken för att stöta på askmoln föreligger. Så det blir ingen Italienresa denna gång. Jag tänker dock inte gnälla mer om detta, då jag har det rätt bra här hemma också när allt kommer omkring, med tak över huvudet, mat på bordet och hoppande havsöring utanför viken. Annat är det för Islänningarna just nu, som jag på detta sätt vill skicka en hälsning till. Vulkanutbrott med lava, aska, elavbrott, översvämmningar, evakueringar av hela samhällen och dessutom ovissheten om vad som komma skall…ingen lek. Håll ut kära islänningar! Det kommer ljusare tider!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind