Sälarna verkar dock mätta och belåtna!

november 15, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Sälarna verkar dock mätta och belåtna!

Nyligen hade vi en sjubåtars guidning av ett kompisgäng på 32 killar som hade bokat gäddfiske i Furusund. Dagen var mild och rätt skön men fisket var tyvärr rekorddåligt. Dom enda som verkade nöjda med läget var alla de sälar vi såg under dagen.


Under dagen landades totalt endast tre små gäddor på sju guidebåtar och 32 fiskare. Vi fick en liten rackare på vår båt, men det var också det enda som hände under dagen för vår del, förutom att vi på flera båtar såg säl ända inne i fastlandsvikarna. Christian Janssons båt kom till och med så nära en säl att han kunde både fota och filma den, som verkade ligga och sova middag och blev väckt först när båten var alldeles intill den då rätt överaskade ungsälen. Du kan spana in filmen här. Visst är dom fina, men sedan en rad år tillbaka känns det för oss som är mycket ute på sjön ganska uppenbart att det finns en klar risk att dom numer är för många för att skärgårdens fiskbestånd ska räcka till oss alla. Frågan är bara dels hur vi ska försäkra oss om detta, samt vad vi kan göra åt saken.


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind