Äntligen is….typ…

december 7, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Äntligen is….typ…

Äntligen kan vi fiska från isen…typ…då den ännu inte bär, var vi i söndags tvungna att sätta donen från bryggan.


Men det gick bra ändå. När jag och Elias kom ned till bryggan hade vår kompis Pär redan satt ut donen, som fick vara ifred i några timmar, tills det till slut fällde på donet längst in mot vassen. Fisken, som visade sig vara en fet och vacker gädda på kring 6,5kg tog mörten inne på en och en halv meters djup och drog sedan iväg femtontalet meter innan Pär kunde kroka den. Efter en bra fight på ett par minuter kom den upp, dock bara för att snabbt fotas och sedan sättas tillbaka igen.
Fisket på den första isen och tre, fyra veckor framåt beroende på hur mycket snö det kommer, brukar vara som allra roligast, med stor och stark fisk. Så hojta till om du och dina kompisar vill hänga med på en guidad isfisketur!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind