Avslappnat juldagsfiske

december 25, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Avslappnat juldagsfiske

Idag gick jag och Elias ut på isen och ismetade lite i hemmaviken tillsammans med fiskekompisarna Pär Lundmark och Tomas Edenfeldt. Några av gäddorna visade sig vara på hugget och mat verkar det finnas gott om under isen.


Juldagsfisket är en gammal klassiker som jag och mina grabbar på ett eller annat sätt har kört i många år. Idag gjorde Elias och jag sällskap med Pär i viken och Tomas från Vallentuna. Kul! Mest handlar  det om att komma ut och smälta lite av julmaten, typ lite ismete och en promenad på isen med frisk luft och lite ombyte i sällskapet. Släkten i all ära, men fiskekompisarna får man självklart inte glömma bort ens i juletider. Dagens ismete resulterade i två välgödda gäddor på två och ett halvt kilo respektive dryga tre kilo. Dom stora uteblev alltså, men snart ska vi nog lyckas lura någon av dom också. Isen var oerhört ojämn i tjocklek och hårdhet. På några ställen var det 15cm tjock och hård kärnis, 20-talet meter åt sidan var isen blöt, porös och bara fem, sex cm tjock. Så se upp om ni ska ut!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind