I gott sällskap

juni 7, 2011 | Kommentarer inaktiverade för I gott sällskap

Härom dagen hade jag en rätt ovanlig dag på sjön, fast ovanlig på ett bra sätt.


Sällskapet, Totte och pappa Patrik, var minst sagt gott, både i humöret och vad beträffar själva fisket, som dock var rätt trögt i går. Vi började dagen uppe i Furusunds södra skärgård, där Totte snabbt landade en tvåkilosgädda som under lite strul vid avkrokningen lyckades slita in en av krokarna i Patriks vänstra lillfinger, vilket ledde till ett snabbt besök på akuten på Danderyds Sjukhus, där läkaren efter en snabb inspektion av Patriks finger försvann iväg och inom kort kom tillbaka med fyra rostiga avbitartänger, vilket man kanske inte ser på en kirurgbricka varje dag. Processen gick hur som helst bra, inte minst pga av en härdad pappa Patrik, och inom ett par timmar var vi uppe i Furusunds skärgård igen. Dagen flöt vidare med ostliga vindar och sol och gav några mindre gäddor och en rad tappade, varav någon såg ut att kunna varit åtminstånde kring fem, sex kg. Dragen som funkade bäst var en silver-lila Buster Jerk och en Wolfcreek i någon slags variant på tånglakefärg. Efter en förflyttning till Bogesund la vi dom sista fisketimmarna i en av mina favoritvikar, där Patrik till slut landade en stark gäddhona på 5,2kg. Tack killar för en riktigt bra dag!


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind