Två nya spöfavoriter inför våren

februari 17, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Två nya spöfavoriter inför våren

Inför vårens fiske efter bla gädda, gös och abborre har jag under höstfisket testat en rad nya spön varav två har fallit mig i smaken extra mycket. Det ena är franska Gunki Shigeki som jag tycker är ett grymt fint spö för ytfiske efter tex gädda och grov abborre. Extremt lätt och snabb klinga med ett direkt gensvar utan like och en finish som nästan bara Pezon&Michel’s Gunki kan erbjuda. Det andra spöt på vårens favoritlista är tyska Sportex Absolut, vars 20g åttafotare är ett av de skönaste allround gäddspön jag någonsin fiskat med. Spöt jag har är klassat 12-34g men kastar ledigt beten upp till 55g. Det är extremt lätt samtidigt som det har en fantastisk ryggrad som ger en skön direktkänsla när man fightar fisk. Och finishen är även grym på detta spö. Gunki Shigeki och Sportex Absolut – rekommenderas varmt! 

 


Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind