Utrustning

xxx
Utrustningen är av yttersta betydelse när vi fiskar i Stockholms skärgård.
Inte minst med tanke på det tuffa klimatet.


Båt, motor, elektronik och säkerhetsutrustning ombord: Båten vi åker i Stockholms skärgård är en svenskbyggd, rymlig, komfortabel, extremt sjöduglig och tålig Alukin Pro Fishing 750 med skrov i aluminium med måtten 750x234cm. Motorn är en stark, tyst och bränslesnål Suzuki DF250. Med full tank väger ekipaget kring 1,4 ton, exkl passagerare och packning.

Båten är utrustad med dubbla Humminbird plotters/ekolod, Humminbird radar, Humminbird autopilot, trolling mode, en fast monterad VHF radio, stereo, en fjärrstyrd 112lb MinnKota Ulterra Riptide elmotor och ett fjärrstyrt Talon elektroniskt ankarsystem samt diverse arbetsbeslyning etc. På båten finns också en extra handburen kompass och GPS, en PLB (Personal Location Beacon – GPS nödsändare) samt vanliga sjökort och manuell navigationsutrustning. Båten har bla ett upphöjt fördäck och gott om förvaringsutrymmen för både mina grejer och er packning.

På en del av mina guidade resor via bla ”I BROMANS FOTSPÅR” samt när jag producerar tv för TV4-Gruppen använder jag ofta en mindre trailerbåt. Tidigare körde jag ett par olika Starweld men nu använder jag dels min HR445std med åror, en sexhästars Suzuki och ett portabelt ekolod på. Rent och enkelt, vilket är skönt ibland. Dessutom väntar jag på min nya trailerbåt från Alukin, en specialbyggd sexmeters mittpulpetare som kommer att bli grymt bra för resor och tv.

Båten kommer att vara utrustad med Humminbird plotter/ekolod, trolling mode, en handburen VHF radio, stereo, en fjärrstyrd MinnKota Ulterra elmotor samt ett fjärrstyrt Talon elektroniskt ankarsystem mm mm. På båten finns också en extra handburen kompass och GPS, en PLB (Personal Location Beacon – GPS nödsändare) samt vanliga sjökort och manuell navigationsutrustning. Båten har bla ett upphöjt fördäck och gott om förvaringsutrymmen för både mina grejer och er packning.

Ombord på mina båtar finns alltid omfattande säkerthetsutrustning såsom bla Baltic flytvästar och/eller flytoveraller med god flytkraft och viss värmeisolering, dubbla mobiltelefoner varav en är vattenskyddad, livräddningslina, ABC brandsläckare, första hjälpen kit samt nödraketer och nödbloss.

Fiskeprylar: Naturligtvis spelar även fiskeutrustningen en viktig roll. Ett stort sortiment av drag, tafsar, krokar och tillbehör för olika fiskar och förutsättningar är en självklarhet. Både det senaste och gamla favoriter. Det är dessutom lika självklart att spön, rullar och linor etc är av högsta kvalitet och i toppskick när du kommer ombord. Allt för maximal effektivitet och trivsel. Sedan flera år tillbaka använder jag mycket av Abu’s produkter, såsom tex Penn-, Cardinal- och Ambassadeurrullar, Abu- och Berkleyspön samt Abu och Abu Svartzonker drag och tillbehör. Jag har även ett par uppsättningar Shimano haspelrullar och Savagear spön. BFT’s grejer, såsom deras ROOTS spön, deras havsfiskegrejer samt Buster Jerk, Strike Pro’s crank baits och Pig Shad jiggar är suveräna. Eastfields Wingman finns också alltid i draglådorna. Flugfiskeutrustningarna kommer främst från Loop, Reliant/Red Truck, Hardy, Sage och Vision och håller också absolut högsta klass.

Kläder: Flytetyg och bra kläder och skor är ett måste om man jobbar på havet i princip året runt och ett absolut måste för er säkerhet. Baltics toppkvalitativa flytoveraller och flytvästar finns alltid ombord på mina båtar. När det är lite varmare klär jag mig själv gärna i Snickers Workwear’s GoreTex-plagg…vattentäta, ventilerande och slitstarka som sjutton. Bäst på fötterna är utan tvekan svenska Avignon’s stövlar, kängor och strumpor…dom har slitstarka, sköna och snygga produkter för alla årstider. GoreTex-handskarna/vantarna som jag använder är från svenska Hestra och min röda mössa kommer från svenska Seger.