Enhandsfluga kom igång

För dig som vill prova på och lära grunderna för att kasta fluga, rekommenderar jag en introduktionskurs i enhandsfluga. Den är lagom att börja med och hinns med på en för- eller eftermiddag. Om ni är minst tre personer är det bara att kontakta mig, så syr vi upp en kurs utifrån era önskemål.

Vad vi tränar på: I denna grundkurs i enhandsfluga lägger vi fokus på främst utrustning och kastteknik.

Beståndsdelarna i en typisk enhands flugutrustning gås igenom. Du lär dig förstå vad som är vad och varför de olika beståndsdelarna finns, och du lär dig att sätta samman utrustningen såsom den ska vara monterad för att kunna användas så effektivt som möjligt. Du lär dig dessutom skillnader mellan olika typer av utrustningar.

Sedan går vi igenom hur man kastar enhandsfluga och varför.

Slutligen lägger vi ungefär halva totala tiden, dvs ca en och en halv timme, på att öva kastteknik.

Kursen sker torrt, dvs på gräsmatta, och innehåller inget praktiskt fiske i vatten. Anledningen är att de flesta normalt behöver öva lite på kasttekniken innan de klarar av att fiska praktiskt. Att flugfiska behöver inte vara speciellt svårt, men det kräver normalt några få baskunskaper för att bli både så roligt och effektivt som det kan vara när det är som bäst.

Kursdatum: Bestämmer vi utifrån era önskemål.

Antal kursdeltagare bestämmer vi också utifrån era önskemål. Varje tretimmarskurs har dock minst tre deltagare och max tio.

Priset för en halvdags kurs i enhandsfluga är 695 kr per person. Då ingår förutom själva utbildningen även låneutrustning, fika och ett kom-ihåg-kompendium.

Platsen för kursen bestämmer vi naturligtvis också utifrån era önskemål.

Kursen kräver inga som helst förkunskaper i flugfiske.