Tvåhandsfluga kom igång


OBS! Nästa kurs håller jag under hösten 2016. Återkommer om datum.

För dig som vill prova på och lära grunderna för att kasta tvåhandfluga, rekommenderar jag en halvdags startkurs i tvåhandsfluga. Den är lagom att börja med och hinns med på en för- eller eftermiddag, som vi bestämmer utifrån era önskemål. Så, om ni är tre personer eller fler som är intresserade, kontakta då mig så hittar vi tillsammans en bra lösning.

Vad vi tränar på: På denna grundkurs i tvåhandsfluga lägger vi fokus på främst utrustning och kastteknik.

Beståndsdelarna i en typisk tvåhands flugutrustning gås igenom. Du lär dig förstå vad som är vad och varför de olika beståndsdelarna finns, och du lär dig att sätta samman utrustningen såsom den ska vara monterad för att kunna användas så effektivt som möjligt. Du lär dig dessutom skillnader mellan olika typer av utrustningar.

Sedan går vi igenom hur man kastar tvåhandsfluga och varför.

Slutligen lägger vi ungefär halva totala tiden, dvs ca en och en halv timme, på att öva kastteknik.

Kursen sker torrt, dvs på gräsmatta, och innehåller inget praktiskt fiske i vatten. Anledningen är att de flesta normalt behöver öva lite på kasttekniken innan de klarar av att fiska praktiskt. Att fiska tvåhandsfluga behöver inte vara speciellt svårt, men det kräver normalt några få baskunskaper för att bli både så roligt och effektivt som det kan vara när det är som bäst.

Kursdatum: Bestämmer vi utifrån era önskemål.

Antal kursdeltagare bestämmer vi också utifrån era önskemål. Varje tretimmarskurs har dock minst tre deltagare och max tio.

Priset för en halvdags kurs i tvåhandsfluga är 695 kr per person. Då ingår förutom själva utbildningen även låneutrustning, fika och ett kom-ihåg-kompendium.

Platsen för kursen bestämmer vi naturligtvis också utifrån era önskemål.

Kursen kräver inga som helst förkunskaper i tvåhands flugfiske. Däremot rekommenderar jag att du har provat enhandsfluga praktiskt innan du börjar med tvåhandsfluga.