Gäddmete i Marma senhösten 2018


Fisket på grov gädda i Marmafjärden hela november och början av december fram tills dess isen lägger sig är förmodligen bland det bästa som finns i Sverige under den tiden på året.


Normalt väger fisken vi får här denna tid på året mellan sex och åtta kg, och var och varannan dag får vi fiskar på mellan åtta och tio kg. Härom året landade Jonas på bilden sitt nya pb på 9,2kg när jag hade Jonas och hans pappa Stefan med i båten en dag. För att få stor fisk i Marma krävs det dock att man hittar i området och att man vet exakt när fisket är som bäst och hur man ska lura de större fiskarna till hugg. Om man tar bara lite fel på plats, tid och/eller metod kammar man noll. Jag kan det här fisket riktigt bra och tar gladeligen emot bokningar för guidningar i Marma i slutet av november och början av december 2017. Notera att jag bara kommer att guida i Marma max någon vecka i år och att det oftast är rätt många som vill dit och fiska med mig, så det är bra om du bokar ditt och dina kompisars Marma-fiske så tidigt som möjligt.

Fisket i Marma bedrivs uteslutande under fyra speciella timmar på dagen. Under denna tid på året äter nämligen fisken i Marma bara under en viss tid på dygnet. Fiskar gör vi från min nya tv-båt, en specialdesignad och fullutrustad Starweld 1600 DC Pro. Jag tar emot maximalt fyra fiskare på min båt, annars blir det för trångt ombord. Om ni är fler kan jag ordna med fler båtar och även fler guider om ni så önskar.


Vad som ingår:
Jag står för båt, drivmedel och guidning, fiskekort, betesfisk, utlåning av fiskeutrustning och flytoveraller samt självklart även för instruktioner om hur man går tillväga för att lura gammelfisken. Matsäcken grejar ni själva.

Pris: Priset för en hel dags guidat fiske enligt ovan är minimum 5 565 kr exkl moms för max tre personer eller 7 420 kr exkl moms för fyra personer plus lokalt fiskekort. Om ni är fler tillkommer 1 850 kr exkl moms per person plus hyra för båt (Linder aluminiumbåt med liten snurra och åror) plus lokalt fiskekort.

Betalning sker enligt överenskommelse.

Ingår gör jag som guide, låneutrustning inkl flytoveraller samt fika ombord på båten.

Mötesplats etc: Normalt möts vi på parkeringen vid vattnet i Marma. Vid behov och om ni är max fyra personer så kan jag dock hämta och/eller lämna er inne i Gävle, tex på hotell eller Centralstationen etc. Vi åker då min bil till och från fisket. Tidpunkter för möte alternativt hämtning och lämning bestämmer vi utifrån när fisket är som bäst samt utifrån era önskemål.

Bokningsbekräftelse: Vid bokning mailas en bokningsbekräftelse ut. Titta igenom denna noga och återkom med en bekräftelse per mail, förutsatt att allt är ok. Om du undrar över något, lyfter du bara på luren eller mailar och frågar mig, så löser vi eventuella oklarheter.

Speciella önskemål: I det fall du har andra önskemål än ovan, såsom tex lunch, middag, övernattning, teambuildingsaktiviteter etc, är det bara att fråga mig, så återkommer jag snarast med en offert.

Andra destinationer: För information om guidningar på andra destinationer i Sverige och utomlands, var god läs mer om respektive destination under rubriken RESOR.