Havsöring på Gotland 2-4 maj 2018

xxx
Följ med i fotspåren från mina inspelningar av fiske-tv för TV4-Gruppen när vi filmade havsöringsfiske på Gotland, där man inte planterar havsöring i sina bäckar, utan istället koncentrerar sig på att hålla vattnen i ordning för naturlig reproduktion, vilket har lett till en ovanligt stor stam av extremt frisk, stark och snabbväxande havsöring, vilket i sin tur har lett till Sveriges i särklass bästa kustfiske efter storvuxen och vild havsöring. På åtta gäster och tre dagars fiske brukar vi totalt kunna landa tio till 30 öringar i storlekar mellan ett och fem, sex kilo.


Preliminärt schema
Vi möts upp i Nynäshamn på onsdagsmorgonen den 2 maj, packar ihop oss i lämpligt antal bilar och åker förmiddagsfärjan från Nynäshamn. Sedan guidar jag er på öringfiske onsdag eftermiddag, hela torsdagen och halva fredagen. Hem åker ni på fredagseftermiddagen den 4 maj. Ni bokar och betalar era färjebiljetter själva på Destination Gotland (http://www.destinationgotland.se/Farja/). Ni bor i tvåbäddsrum på helt nyrenoverade Visby vandrarhem, i kanonläge mitt i gamla stan innanför muren, nere vid hamnen. Jag bor i ett eget rum på samma ställe och finns alltså med er under hela resan. Självhushållning gäller, så att dom som vill laga sin egen mat gör så, och dom som vill äta ute gör så.

Onsdagseftermiddagen, hela torsdagen och halva fredagen guidar jag er och delar med mig av allt jag kan om det lokala öringfisket, vilket är en hel del, då jag har över 30 års erfarenhet av havsöringsfisket på ön. Både flugfiske och spinnfiske funkar utmärkt på Gotland. Jag kommer ha en del lånegrejer med mig, om ngn tex vill testa flugfiske men inte har egna prylar. Egna vadarbyxor och vadarskor är dock ett måste.

Ni förskottsbetalar boende och guidning till mig i samband med att ni bokar resan hos mig, sedan bokar jag in boendet åt er. Bokningen gäller inte förrän den är betald. För guidning av mig onsdag-fredag, tre dagars/två nätters boende i dubbelrum inkl städning betalar ni 2800kr/person som förskottsbetalas till mig i samband med bokningen, som alltså inte gäller förrän den är betald. Tillkommer gör alltså färjebiljetterna, som ni bokar själva samt mat och dryck, som ni står för själva. Max deltagare på resan är tio personer exkl mig.

Ring mig på 070-368 52 66 eller maila mig på johanbroman@telia.com eller johan@johan-broman.se om du är intresserad!

Väl mött,

Johan